Страните от НАТО трябва спешно да увеличат производството на оръжие. За

...
Страните от НАТО трябва спешно да увеличат производството на оръжие. За
Коментари Харесай

Изгубихме много време: Украйна зове НАТО спешно да увеличи производството на оръжие

Страните от НАТО би трябвало незабавно да усилят производството на оръжие. За това настоя украинският външен министър Дмитро Кулеба преди срещата на министрите на страните от Алианса тази седмица.

В изявление за в. " Политико " той съобщи, че не е допустимо да се завоюва на бойното поле в дълготраен проект, без да се влага в производството на повече оръжия.

Докато водим днешните борби, би трябвало да мислим по какъв начин ще водим борбите на следващия ден, подчерта Кулеба.

Министърът бе безапелационен, че страните от НАТО би трябвало " да стартират производството на нужните оръжия през днешния ден ".

Ако това не се случи, няма да можем да спечелим - толкоз е просто, заключи той.

Външните министри от страните от НАТО ще проведат диалози по-късно през днешния ден и на следващия ден в Букурещ, като дневният ред се чака да включва и въпроса по отношение на това по какъв начин да се поддържа по-добре Украйна.

" Последният път, когато присъствах на среща на министрите от НАТО, пристигнах с три думи: оръжия, оръжия и оръжия ", напомня Кулеба. " Този ​​път, когато това искане остава извънредно необходимо, ще го уточнявам, като поясня, че имаме потребност от Противовъздушна отбрана, танкове и индустриални линии ", добави той.

Украинският министър съобщи, че чиновниците би трябвало да бъдат реалисти и по-малко да разчитат на непостоянни сътрудници.

Трябва да се надигнем и пред един факт - има страни в света, които разполагат с това, от което Украйна се нуждае, само че които няма да го продадат в задоволителни количества по политически аргументи, означи той.

Вместо да разчитаме на тях и да прекарваме месеци в опити да ги убедим, производството би трябвало да стартира, тъй че да не изпадаме според от капризите на трети страни, които имат запаси, само че не желаят да ги споделят, изтъкна Кулеба.

Макар да похвали сътрудниците на Киев за приноса им към защитата на Украйна, Кулеба също беше пряк по отношение на измененията, които би желал да види в процеса на взимане на решения на Запада във връзка с поддръжката за Киев.

Украински публични лица, както и някои от най-близките съдружници на Киев, разкритикуваха метода на някои западни държавни управления през последните няколко месеца първо да изразят отвращение да разширят избрани типове поддръжка, а по-късно последователно да трансформират политиките си, защото възмущението от държанието на Русия пораства.

" Изгубихме прекалено много време - и прекалено много животи, и прекалено много квадратни километри от нашата земя. Така че мисля, уповавам се, че мъдростта ще надделее, че всичко би трябвало да се прави в точния момент, а не да чакаме да се разиграе нова покруса, за да може някой да преодолее психическите бариери пред вземането на едно или друго решение за Украйна ", настоя Кулеба.

Запитан за тези, които биха желали Украйна да обмисли договаряния с Русия, министърът сподели, че информацията за напън е пресилена.

Трябва да поясня, че това разбиране за мек напън върху Украйна е значително пресилено, уточни той и добави: " Не бих споделил, че не съществува, само че не е приело формата даже на мек напън ".

Той го дефинира като " просто полемика за това какво следва ".

Кулеба разяснява и проблемните връзки на Украйна със своя комшия Унгария.

Унгарският министър председател Виктор Орбан играе лична игра с Европейския съюз - и от време на време употребява Украйна като пленник на тези връзки, отбеляза министърът.

Той насочи обръщение към елементарните унгарци: " Каквото и да четете във вашите публични медии, украинците не изпитват никаква неприязън към унгарците ".

Бяхме другари, другари сме и ще бъдем другари, увери той само че акцентира:. " Ние би трябвало да спечелим тази война и е в най-хубавия интерес на Унгария Украйна да завоюва ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР